a good Health starts with yourself!

Healthy Selfie

https://www.facebook.com/healthyselfie.nl
+31622246188
HealthySelfie74@gmail.com

Gastblog van Ellen

20-04-2016 21:34

* Dit blog is geschreven door Ellen van den Berg. Over hoe je gezond eten kan combineren in het dagelijks leven, dus ook tijdens het werken*

 

Ik ben nu 4 maanden bezig met het veranderen van mijn eetstijl. Tot zover ben ik 14 kilo afgevallen en ben 2 kledingmaten “geslonken”.Ik eet zoveel mogelijk gluten- en suikervrij.
Sinds een maand heb ik weer werk en het was wel even zoeken naar de juiste vorm. De eerste week viel ik ook niet af, maar dat boeide me totaal niet. Ik vond het belangrijker om niet mijn nieuw verworven leefstijl los te laten.
De 3 maanden hiervoor had ik een heel ochtendritueel, waar ik uitgebreid de tijd voor nam.
Ik merkte gaandeweg dat ik het heel goed doe op dit ochtendritueel en dat ik dit echt nodig heb. Als ik het niet doe, loop ik de hele dag te klapperen van de honger.
Dus ik heb besloten om ’s ochtends vroeger op te staan. Ik ben echt wel ruim een uur bezig met het hele ontbijtritueel.
Sole, citroenwater, groene smoothie en daarna ontbijt. Ik maak gewoon mijn pannenkoekje of havermout (beiden volgens Debbie’s recept). Of ik neem een ander ontbijt, maar wel altijd passend in mijn eetstijl.
Dat ik vroeger opsta betekent ook dat ik ’s avonds een half uur vroeger naar bed ga. Ik heb echt mijn slaap nodig.

Ondertussen maak ik mijn lunch. Ik neem altijd lunch mee, zodat ik niet in de verleiding kom om iets anders te nemen. Maar eerlijk gezegd heb ik ook geen trek meer in andere dingen.
Ik heb een speciale lunchtrommel met vakken gekocht bij Blokker. Soms maak ik mijn lunch de avond tevoren en bewaar dat in de koelkast. Hangt een beetje af wat ik meeneem. ’s Ochtends makreel schoonmaken is misschien niet het leukste klusje in de ochtend.
Ik neem van alles mee:
Avocado, komkommer, tomaat, boekweitwafels, glutenvrije crackers, buffelmozzarella, gerookte zalm, makreel, gekookt ei, salade. Zelfs doe ik pesto in een bakje. Laatst had ik lasagne over, dat heb ik meegenomen en op mijn werk opgewarmd. Heerlijk! Per dag bedenk ik wat ik wil lunchen en neem dan alles mee, zodat ik niets hoef te kopen. Ook heb ik speciale vegetarische bouillonpoeder gekocht en als ik me slap voel neem ik een beker bouillon.
Dit is nog veel lekkerder dan cup-a-soup.
Deze pot bouillonpoeder staat standaard op werk, net zoals de kruidenthee. Ik heb een thee-ei en dan zet ik 2-3 x per dag lekker kruidenthee. Rond 3 uur neem ik een sinaasappel of ik eet een handje rauwe noten die ik heb meegenomen.
Hier red ik het prima op tot etenstijd.

Waar ik vroeger heel veel moeite mee had was het gebak of als dat snoep dat iedereen op zijn bureau heeft liggen. Tegenwoordig kost het me geen enkele moeite dit af te slaan of gewoon niet te nemen. Ik weet nu hoe slecht al die zoetigheid voor je is. Natuurlijk gun ik mezelf best wel wat extra’s, maar dat plan ik van tevoren. En ik laat er niets voor staan, maar het komt erbij.Ik neem liever op een verjaardag van mijn moeder/vader/man etc een stukje gebak dan op mijn werk.
Ook ga ik ongeveer 1x per 6 weken uit eten en dan geniet ik heerlijk van dat er voor mij gekookt wordt.

Het mooie van deze leefwijze is dat het echt ingeslepen is. Waar het me vroeger moeite kostte om na een uitspatting de draad weer op te pakken, tegenwoordig is de volgende dag weer een nieuwe dag (en gisteren is voorbij) en heb ik er geen enkele moeite de draad weer op te pakken. Ik zie het ook niet meer als “zondigen”, het mag!  
Daarnaast geniet ik nu veel meer van eten en uit eten.

En ik ben nu ook veel minder bezig met afvallen. Mijn eerste doel is gezond eten en dat ik er van afval, dat is een hele fijne bijkomstigheid. Ik heb ook geen streefgewicht. Ik zie wel waar het stopt. In het begin werd er wel raar gekeken naar mijn eten, maar ik maak er geen punt van en als ze er iets over willen weten, zeg ik gewoon wat het is en waar ik voor sta. Nu hoort het bij mij en niemand zegt er meer iets over.

 

Groetjes,

Ellen