
- kleine hakmachine
- 6 medojoul dadels
- handvol ongebrande gemengde noten
- handvol geblancheerde amandelen
- halve eetlepel lijnzaad
- 2 eetlepels rauwe cacao
- 2 eetlepels kokosolie
- een klein beetje Teff Sport Vruchtenmuesli Glutenvrij (Le Poole, te koop bij natuurwinkels of internet)
- wat kokosrasp voor de garnering
- een paar verse aardbeien
Heel simpel: je mixt alle ingrediënten in het hakmachientje, behalve de aardbeien, kokosrasp en de glutenvrije muesli.
Zodra het mensel glad is geworden voeg je de glutenvrije muesli erbij en mixt het heel even, ze mogen niet helemaal stuk gehakt worden. Als het klaar is leg je een bakpapiertje op een schaaltje en verspreid hierover het mengsel. Je kan de zijkanten met een vork egaliseren en omhoog werken zodat je een mooie plak krijgt. Leg hierboven op schijfjes aardbeien en bestrooi het tot slotte met de kokosrasp. Een uurtje in de koelkast en klaar is je reep! Uiteraard kan je de Teff vruchten muesli weglaten als je dit niet in huis hebt, of wilt aanschaffen, maar ik hou van het knapperige effect wat het geeft.