Ik ben een echte liefhebber van risotto maar helaas wordt risotto van witte rijst gemaakt en ik kan er niet meer tegen. (witte rijst= wordt omgezet in suiker) Daarom maak ik het tegenwoordig van zilvervliesrijst. Net zo lekker en net zo makkelijk te maken.
- Fruit een gesnipperde ui en een knoflookteentje (of meerdere, als je dat lekker vindt) in wat kokosolie in een pan totdat ze zacht zijn.
- Doe de juiste hoeveelheid zilvervliesrijst in een pan (voor 1 persoon geldt 1 kopje rijst) en bak deze even mee.
- Giet er daarna kokend water bij en een biologisch groente bouillon blokje en laat het geheel zonder deksel koken. Blijf er wel bij zodat het water niet verdampt. Je kan het volgens het traditionele ristotto recept gaan koken, dus telkens een scheut bouillon erbij voegen, door roeren totdat het bijna verdampt is en dan weer een scheut bouillon erbij doen net zolang totdat de rijst klaar is. Maar ik vind dat teveel gedoe, aangezien zilvervliesrijst een langere kooktijd heeft dan witte rijst.
- Daarom doe ik er gelijk meer water bij en laat het zolang koken totdat de rijst bijna ingeslonken is. Zo heb ik mijn risotto! Als de rijst bijna klaar is doe ik er een halve eetlepel kurkuma bij en klaar is de zilvervlies risotto. Makkelijk en supergezond!
Je kan er champignons bijvoegen, garnalen, wat jij maar lekker vindt. Ik heb het laatst zoals hierboven beschreven staat geserveerd met uit de kluit gewassen slabonen (geen idee hoe ze heten, erg he?) en biologische kippendijtjes. Ik vind het zelf lekker als de rijst nog erg nattig is aangezien zilverliesrijst nu eenmaal een drogere structuur heeft, maar dat is een kwestie van smaak uiteraard.

ENJOY